Kivimagia on vuonna 1989 perustettu kivialan yritys. Yritys toimi pitkään lähinnä tasopuolen toimittajana, mutta nykyään tasot on vain yksi pieni osa toimintaamme.


Yritys vaihtoi omistajaa vuoden 2015 tammikuussa, jolloin yrityksen perustaja Teuvo Aho jäi eläkkeelle, ja kiviseppä Sami Vanhanen otti yrityksen hoidettavakseen. Yritykseen saatiin tällöin 17 vuoden kokemus hautakivipuolelta, ja näin ollen oli luonnollista että toimintaa kasvatettiin hautakiviin, veistoksiin, ja muihin massiivituotteisiin. Tänä päivänä Kivimagia Oy kykenee suoriutumaan lähes kaikesta mahdollisesta kivialan työstä. Myös asennukset hoidetaan ammattitaidolla kohteeseen kuin kohteeseen.


Toiminta-ajatuksenamme on tulla merkittäväksi käsityöosaajaksi Suomessa. Muiden alan yritysten panostaessa automatiikkaan me panostamme käsityökaluihin ja -osaamiseen. Lähes kaikissa kehittelemissämme tuotteissa käsityön osuus on suuri. Onkin haasteellista kehittää käsityötekniikat sellaiselle tasolle, että käsityöt menevät kaupaksi. Mielestämme olemme tähän mennessä onnistuneet hyvin, ja myyntimme kasvaa jatkuvasti.


Teemme erittäin tiivistä yhteistyötä Ilomantsin Kivituote Oy:n kanssa. Ilomantsin Kivituote Oy toimittaa Suomen laadukkainta tummaa kiveä, Ilomantsin Mustaa, asiakkailleen eteläiseen ja läntiseen Suomeen välivarastostaan tiloistamme. Ilomantsin Kivituote Oy:n laadukkaan raaka-aineen, sekä jalostusyhteistyön kautta, kykenemme toimittamaan esim. puolivalmiita tummia muistomerkkejä yli 50 kuukaudessa.


Korkeatasoinen käsityöosaaminen yhdistettynä mahdollisimman joustavaan palveluun on konsepti josta voimme olla ylpeitä.


Tavoitteenamme on kasvattaa yritystämme siten, että kykenemme työllistämään muutaman käsityöläisen lisää lähivuosina. Tässä meitä auttavat meidän asiakkaamme, jotka arvostavat korkeatasoista suomalaista osaamista.


Me emme kieltäydy haastavistakaan projekteista, kunhan ne voidaan teoriassa toteuttaa järkevästi. Käytännön haasteet kyllä selvitämme!